Staal

Follies op het Aegonplein

architect
West 8 Landschapsarchitecten
opdrachtgever
AEGON

Dit ontwerp van West 8 combineert een parkachtige omgeving met folly achtige objecten ter plaatse van een tramlus en bushalte in Den Haag. Het project op het voormalige Mariahoeveplein bestaat uit 6 groene follies, een speciale folly, rode gravel en gras. De 6 groene follies zijn spankabelconstructies met gegoten knopen om een metalen weefsel op te spannen. Daarover zal het groen zijn weg vinden.

De zevende folly bestaat uit een watergordijn dat verdwijnt in een golvend metalen rooster dat in de avonduren van onder wordt aangelicht. De folly is bekleed met natuursteen, terwijl de metalen golven uit plaatstaal zijn gesneden. Hij staat midden op het karaktervolle plein in een rood gravel vlak, terwijl de spanconstrcuties juist tussen bestaande bomen in grasvlakken staan. De follies krijgen door de speciaal vormgegeven gietknopen een gedetailleerdheid die de aandacht vestigt op deze sculpturen in de groene en rode vlakken.

    Stainless Media
Meer Speciale constructies

De vlag uit op de Neude !
Utrecht

Alle / Kaart

HomeBuilding SystemsBuilding SystemsTraffic SystemsDeck SystemsTurn KeyOrganisatie

BRS
zoek
contact
nederlands
english
deutsch
francais
zoek